Dárek, co nevyjde z módy

Díky dárkovému poukazu od FitKitchen věnujete svým blízkým to nejdůležitější.

Zdraví a čas.

Potřebujete poradit?
Napište nám na sebe kontakt.
Spojíme se s vámi a rádi vám pomůžeme vybrat vhodný tarif.

Jeden dezert nestačí! Řekl klasik a chopil se lžíce. My souhlasíme všemi deseti. Proto si teď k vaši objednávce můžete přidat sladkou tečku navíc. Chcete si pořádně osladit život? Teď je ten nejlepší čas.

  • Dárkové poukazy
  • Pracovní doba:
    • Po: 8:30-18:00,
    • Út: 8:30-0:00,
    • St: 8:30-18:00,
    • Čt: 8:30-0:00,
    • Pá: 8:30-23:00,
    • So: 10:00-15:00,
    • Ne: 9:30-0:00

    Plasty – máme důvody se jich bát?

    V dnešní době jsou plasty běžnou součástí našeho života. Je to zapříčiněno tím, že mají spoustu výhod, ale zároveň je s používáním plastů spojeno docela dost obav. Zkusme se vyznat v tom, proč se používají plasty, jestli jsou bezpečné a jak na to.

    bezpecny_plast.jpg Plasty se začaly používat jíž na konci 19. století, zejména protože jsou velmi pevné, skvěle tvarovatelné, pružné a odolné vůči biologickým činitelům, zejména bakteriím, houbám či plísním. Mezi další výhody spadá i to, že se s plasty dobře pracuje, dají se jednoduše tvarovat a barvit. Navíc k tomu, jsou odolné vůči korozi, chemickým vlivům a také proti vodě. Plasty mají nízkou hmotnost a dobrou tepelnou izolaci, díky čemuž patří mezi nejoblíbenější materiály v potravinářství. Díky těmto pozitivům se plasty řadí mezi nejbezpečnější možnost balení potravin, jelikož toto balení minimalizuje zdravotní rizika a zabezpečí zdravotní nezávadnost jídel. Pro tyto účely je v neposlední řadě důležité i to, že se plasty nepodílí na přenosu mikroorganismů či plísní.
    Co se týče nevýhod, tak ty se týkají určitých druhů plastů – některé z nich jsou méně pevné či mají nízkou tepelnou odolnost. S tímto je spojená řada obav ze strany (i našich) zákazníků – krabičky FitKitchen jsou vyrobené z plastu, právě kvůli důvodům uvedeným výše. Díky tomu, že používáme polypropylénové krabičky, které patří mezi nejbezpečnější plasty, není důvod se našim zákazníkům bát o své zdraví! Polypropylén je odolný vůči olejům, organickým látkám a alkoholům, má mimořádnou chemickou a mechanickou odolnost. Na rozdíl od několika jiných druhů plastů polypropylén neprodukuje toxické halogenované uhlovodíky při vysokých teplotách, díky čemuž je zdravotně nezávadný. Polypropylén neovlivňuje jídlo ani ve studeném stavu v ledničce, ani během ohřívání v mikrovlnce. Likvidace plastů je další nevýhodou v naši společnosti, vzhledem ke zvýšené výrobě těchto obalů. Jenou z variant řešení tohoto problému je recyklace. Krabičky, které používáme ve FitKitchen jsou velmi dobře recyklovatelné (najdete symbol na spodní části krabičky), stačí je po použití hodit do žlutého kontejneru na plast. Plasty se následně zpracují a dostanou nový život! Jezte bezpečně a zdravě s FitKitchen!

    Dárek, co nevyjde z módy

    Díky dárkovému poukazu od FitKitchen věnujete svým blízkým to nejdůležitější.

    Zdraví a čas.

    Potřebujete poradit?
    Napište nám na sebe kontakt.
    Spojíme se s vámi a rádi vám pomůžeme vybrat vhodný tarif.