Dárek, co nevyjde z módy

Díky dárkovému poukazu od FitKitchen věnujete svým blízkým to nejdůležitější.

Zdraví a čas.

Potřebujete poradit?
Napište nám na sebe kontakt.
Spojíme se s vámi a rádi vám pomůžeme vybrat vhodný tarif.

Jeden dezert nestačí! Řekl klasik a chopil se lžíce. My souhlasíme všemi deseti. Proto si teď k vaši objednávce můžete přidat sladkou tečku navíc. Chcete si pořádně osladit život? Teď je ten nejlepší čas.

  • Dárkové poukazy
  • Pracovní doba:
    • Po: 8:30-18:00,
    • Út: 8:30-0:00,
    • St: 8:30-18:00,
    • Čt: 8:30-0:00,
    • Pá: 8:30-23:00,
    • So: 10:00-15:00,
    • Ne: 9:30-0:00

    Nebezpečí přidaných cukrů a alternativní způsoby slazení jídel

    Jak pozorně si čtete obaly potravin, které si kupujete? Určitě jste si všimli, že neuvěřitelné množství výrobků, co nám nabízí obchody, obsahuje přidané cukry. Mezi přidané cukry patří mono-a disacharidy, které pocházejí z jiných zdrojů než ovoce, zeleniny a mléčných výrobků. Energetická hodnota přidaných cukrů zpravidla přesahuje 3,5 kcal/g. Řadíme mezi ně zejména bílý a hnědý cukr, různé sirupy a koncentráty z ovocných šťáv. Proč se jich vlastně tak bojíme? Přidané cukry jsou považovány za „prázdné kalorie“, což znamená, že energetická hodnota potraviny s těmito cukry převyšuje jinou výživnou hodnotu potraviny. Tím pádem dostaneme velké množství zbytečných kalorií, aniž by to našemu tělu nějak prospělo.

    Takže co máme dělat ve světě, kde je hromada výrobků vyrobena za použití přidaných cukrů? Kde získat zdravé sacharidy, když ze všech stran nás obklopují cukrovinky s kvantem cukrů a sirupů? Lze vůbec spojit sladkosti a zdravé stravování? Samozřejmě, že ano! Přirozeně se vyskytující cukry, které se vyskytují v ovoci, zelenině a mléčných výrobcích, jsou prospěšné pro náš organismus, jsou nepostradatelným zdrojem energie. Při přípravě pokrmů ve Fitkitchen se vyhýbáme přidaným cukrům, dbáme na dostatek přirozeně se vyskytujících cukrů a také používáme sukralózu. Sukralóza je bezpečné náhradní sladidlo, které nemá žádnou kalorickou hodnotu, přičemž je 650krát sladší než cukr! Na rozdíl od cukru, nezpůsobuje kazivost zubů, ale dokonce i přispívá k zachování mineralizace zubů. Sukralóza je vhodná i pro diabetickou, i pro redukční stravu.

    Sukralóza vznikla chlorováním řepného cukru ještě v 70. letech minulého století. Při tomto procesu vzniká látka, která je velmi stabilní vůči teplotě a výkyvům pH a právě proto si ji velice oblíbil potravinářský průmysl (i my také ?). Zajímavý je i příběh objevení tohoto sladidla – při syntetizování v laboratoři jeden doktorand špatně porozuměl příkazu nadřízeného a místo toho, aby tuto chemickou látku vyzkoušel (anglicky test), ji ochutnal (taste).

    Začněte se zdravě (a také i sladce) stravovat s Fitkitchen, kde dbáme na to, abyste měli gastronomické zážitky bez žádných obav, jelikož používáme to nejlepší pro Vás!

    Dárek, co nevyjde z módy

    Díky dárkovému poukazu od FitKitchen věnujete svým blízkým to nejdůležitější.

    Zdraví a čas.

    Potřebujete poradit?
    Napište nám na sebe kontakt.
    Spojíme se s vámi a rádi vám pomůžeme vybrat vhodný tarif.