Dárek, co nevyjde z módy

Díky dárkovému poukazu od FitKitchen věnujete svým blízkým to nejdůležitější.

Zdraví a čas.

Potřebujete poradit?
Napište nám na sebe kontakt.
Spojíme se s vámi a rádi vám pomůžeme vybrat vhodný tarif.

Jeden dezert nestačí! Řekl klasik a chopil se lžíce. My souhlasíme všemi deseti. Proto si teď k vaši objednávce můžete přidat sladkou tečku navíc. Chcete si pořádně osladit život? Teď je ten nejlepší čas.

  • Dárkové poukazy
  • Pracovní doba:
    • Po: 8:30-18:00,
    • Út: 8:30-0:00,
    • St: 8:30-18:00,
    • Čt: 8:30-0:00,
    • Pá: 8:30-23:00,
    • So: 10:00-15:00,
    • Ne: 9:30-0:00

    BMI kalkulačka

    Ověřte si, který z našich jídelních plánů bude pro vás ten nejlepší! Právě k tomu slouží naše specializovaná BMI kalkulačka. Vypočítá váš BMI (body mass index, tedy index tělesné hmotnosti).

    Ale nejen to - na základě dalších parametrů, jako je vaše pohlaví a míra fyzické aktivity navrhne zdravý jídelníček na celý týden, s nímž dosáhnete své vytoužené mety. Ať je jí zhubnutí, udržení stávající kondice, nebo naopak nabrání svalové hmoty.

    Začít s výpočtem


    Co vše BMI kalkulačka prozradí

    Znát své BMI je možná k užitku, ale jak s touto informací naložit dále? Co dělat, jestliže je váš index nad či pod normálem? Odpověď je nasnadě - změnit svou stravu i životní styl. Změna životního stylu je především otázkou pevné vůle, ale nové nastavení vašich stravovacích návykůbude snadnější právě s naší pomocí.

    Naše BMI kalkulačka nejprve zohlední:

    • Vaše pohlaví
    • Vaše BMI parametry (výška, váha, věk)
    • Váš eventuální záměr (zhubnout, nabrat svaly, zůstat na tomtéž)
    • Míra vaší aktivity - sedavé zaměstnání, fyzická práce, cvičení či intenzivní trénink)

    Na základě těchto údajů vypočítá vaší denní normu kalorií a jí odpovídající jídelní plán.


    Z jakých plánů máte na základě výpočtu BMI na výběr?

    Nabídnout vám můžeme celkem pětici plánů rozdělených dle kategorií hubnutí - udržení váhy - nabrání svalové hmoty. Zvolit si můžete z následujících:

    • Super Fit. Pouhá tisícovka kilokalorií a tři jídla denně, ale nechybí zato žádný z vitamínů a výživných látek, které si vaše tělo žádá. Tento jídelní plán je určen pro extrémně rychlé hubnutí, a jestliže jej doplníte dostatkem pohybu, začnou se viditelné výsledky dostavovat takřka ihned.

    • Fit. 1200 kcal je zárukou sice méně drastického, zato stále velice efektivního hubnoucího procesu. Jestli s vaším hubnutím zas tolik nespěcháte, pak sáhněte právě po tomto jídelníčku.

    • Balance. Podle vaší váhy a výšky by právě tato dieta mohla být tím pravým, chcete-li se udržet ve štíhlé, vyrovnané kondici. Čtyři jídla denně.

    • Daily. Dietní plán pro ty, kdo se věnují pravidelnému, byť ne zcela extrémnímu tréninku. V pěti jídlech denně najdete dostatek bílkovin, sacharidů i tuků na postupné budování svalstva.

    • Power. Vysoce kalorický výživný plán určený především profesionálním sportovcům a lidem s vysokou velkou mírou fyzické aktivity. Pět jídel denně.

    Naše zdravé krabičky jsou navrženy tak, aby nejen dokonale odpovídaly nastaveným cílům, ale také aby strava netratila na skvělé chuti. Jestliže se chcete přesvědčit, objednejte si zkušební dvoudenní menu z jednoho z výše uvedených jídelníčku a posuďte sami!

    Vyzkoušet dvoudenní jídelníček


    Jak se provádí BMI výpočet?

    Vzoreček, jak vypočítat BMI je velice jednoduchý, vaše hmotnost se při něm dělí druhou mocninou vaší výšky v metrech, tedy:

    hmotnost (v kg) / výška x výška (v metrech)

    Na základě vašeho výsledku se můžete dle následující tabulky sami přesvědčit, do jaké z kategorií spadáte a podle toho se případně rozhodnout, co dále.


    BMI tabulka a jaké BMI je ideální

    BMI Kategorie Míra zdravotního rizika
    pod 18,5 podváha velká
    18,5 - 24,9 optimální zanedbatelná
    25,0 - 29,9 nadváha níká či mírně vyšší
    30,0 - 34,9 obezita 1. stupně zvýšená
    35,0 - 39,9 obezita 2. stupně vysoká
    nad 40,0 obezita 3. stupně velmi vysoká




    Pamatujte ale, že výpočet dle BMI vzorce a tabulky není nikdy zcela vypovídající

    Při výpočtu BMI se standardně nezohledňuje váš věk a pohlaví (což naše kalkulačka dělá). Také není zohledněn například podíl tuku a svalů na vaší hmotnosti, což je také důležitý ukazatel. Výsledné číslo BMI tak lze chápat pouze orientačně, jako “ideální” váhu podle výšky a věku.

    Běžný výpočet BMI také nelze příliš důsledně uplatnit u dětí a dospívajících do 20 let - zde přichází ke slovu spíše percentilové tabulky a speciální BMI kalkulačka pro děti.

    Dalším významným ukazatelem, který nelze zanedbat, je obvod pasu. Ten je indikátorem množství tuku ve vašem těle. Optimální obvod pasu by u žen ideálně neměl překračovat 80, u mužů pak 94 cm. 81-85 cm u žen a 95-102 cm u mužů pak indikuje zvýšené riziko, cokoliv nad to pak riziko velmi vysoké.

    Jak obvod pasu, tak BMI jsou rovněž důležité při měření indexu tvaru těla, takzvaného ABSI (A Body Shape Index). Jedná se o novější, a podle některých výrazně přesnější způsob výpočtu nadváhy a případných rizik z ní vyplývajících.

    Vzoreček pro výpočet ABSI je poněkud složitější a z hlavy jej asi nespočítáte. Vezměte si ale klidně ku pomoci kalkulačku a pusťte se do toho!

    ABSI = obvod pasu v m / BMI2/3 x výška v m1/2

    Chcete-li index ABSI spočítat, přikládáme ještě orientační tabulku, vyjadřující průměrné riziko úmrtí na obezitu dle věku. Pokud vám na základě výpočtu vyjde výrazně vyšší číslo, než je průměr, možná je načase překopat svou životosprávu od základů.

    Věk Riziko u mužů Riziko u žen
    30 0,079 0,077
    40 0,081 0,078
    50 0,083 0,079
    60 0,084 0,081
    70 0,085 0,083
    80 0,088 0,085


    Důležitá ale nejsou jen čísla, ale také vaše záměry a současný životní styl. Zadejte obojí do naší specializované kalkulačky a zjistěte, kolik kalorií denně je pro vás ideálních!

    Zahájit výpočet



    Nevyšlo vám z BMI vzorce lichotivé číslo?

    Pak neházejte flintu do žita a začněte na sobě pracovat. Nejjednodušším způsobem, jak toho docílit, je změna své stravování pokud nemáte příliš času na cvičení a trávení hodin běháním či posilováním. Ačkoliv ani pohyb byste neměli podcenit.

    A právě objednáním jednoho z našich jídelníčků můžete zabít dvě mouchy jednou ranou - totiž zajistit si pestrou stravu pro celý den, a přitom ušetřit čas, který byste jinak museli trávit neustálým vařením a nakupováním potravin. Máme spočítáno, že v průměru lze takto ušetřit až dvě hodiny denně!

    Ušetřený čas můžete věnovat právě cvičení a konečně pracovat pro své zdraví. Objednáte-li si náš jídelníček - je jedno který - dnes, může u vás doma zvonit náš kurýr s jídlem již do 48 hodin!

    Objednat jídelníček


    Více o naší nabídce, díky níž dostanete svou BMI hodnotu do normálu

    • Skladba každého z našich jídelníčků je dílem nutričních specialistů. Ti jídla pečlivě navrhují tak, abyste měli pestrou a vyváženou stravu na celý den, v níž nechybí žádné živiny, vitamíny a minerály. S naším menu se nemusíte poohlížet po žádných stravovacích doplňcích ani čemkoliv jiném.

    • Vaříme více než stovku jídel, abyste vy i my měli jistotu, že se vám naše pokrmy hned tak “nezají”.

    • Naše jídla neobsahují cukr, který je jedním z hlavních viníků obezity. Sladíme nezávadnou náhražkou jménem sukralóza.

    • Jídla dovážíme až k vám domů po celé Praze (mimo Prahu zatím nepůsobíme). Cena rozvozu už je zahrnuta v ceně celkové.

    • Domluvit se můžeme i na individuálním jídelníčku, pokud na určitá jídla máte alergii nebo vám zkrátka nechutnají.

    • Pokud chcete odebírat například jen obědy a večeře bez snídaní, nebo si přejete jídlo jen na některé dny v týdnu, není problém to s naším operátorem zařídit.

    Začněte brát své stravování zodpovědně - závisí na něm polovina zdraví! Nechte si vypočítat jídelní plán na míru a buďte fit s pomocí našeho jídla i cvičení, jemuž se můžete věnovat v ušetřeném čase!

    Vybrat jídelní plán

    Dárek, co nevyjde z módy

    Díky dárkovému poukazu od FitKitchen věnujete svým blízkým to nejdůležitější.

    Zdraví a čas.

    Potřebujete poradit?
    Napište nám na sebe kontakt.
    Spojíme se s vámi a rádi vám pomůžeme vybrat vhodný tarif.