Dárek, co nevyjde z módy

Díky dárkovému poukazu od FitKitchen věnujete svým blízkým to nejdůležitější.

Zdraví a čas.

Potřebujete poradit?
Napište nám na sebe kontakt.
Spojíme se s vámi a rádi vám pomůžeme vybrat vhodný tarif.

Jeden dezert nestačí! Řekl klasik a chopil se lžíce. My souhlasíme všemi deseti. Proto si teď k vaši objednávce můžete přidat sladkou tečku navíc. Chcete si pořádně osladit život? Teď je ten nejlepší čas.

  • Dárkové poukazy
  • Pracovní doba:
    • Po: 8:30-18:00,
    • Út: 8:30-0:00,
    • St: 8:30-18:00,
    • Čt: 8:30-0:00,
    • Pá: 8:30-23:00,
    • So: 10:00-15:00,
    • Ne: 9:30-0:00

    Jak na zdravou večeři?

    blog10_22.jpg

    Mezi zásady zdravého životního stylu patří pravidelná a vyvážená strava a také zdravý spánek. Dnes se budeme věnovat tomu, co tyto dvě věci spojuje. Zdravá večeře ve vhodnou dobu je základem kvalitního spánku. Ten následně přináší fyzickou i duševní pohodu, dobrou kondici a skvělé výkony ve škole či práci.

    Kdy před spánkem naposledy jíst?

    Jelikož každý organismus pracuje specificky, univerzální čas na večeři neexistuje. Obecně se doporučuje jíst 2-3 hodiny před tím, než půjdete do postele, přičemž je nutné brát v potaz, že velké či těžké jídlo těsně před spaním může zapříčinit pocity těžkosti či špatného trávení. Živiny by se měly tělu dodávat rovnoměrně v průběhu dne, z tohoto důvodu doporučujeme večeři nevynechávat. Může to vyústit ve zhoršení vstřebávání živin z potravy, zpomalení metabolismu či návaly hladu.

    Jak by měla večeře vypadat?

    Večeře by měla činit 20-25 % z celkového denního energetického příjmu. Měla by být vyvážená a pestrá, s vyšším podílem bílkovin. Bílkoviny, které obsahují mléčné výrobky nebo drůbeží maso jsou obzvlášť vhodné pro večeři, protože obsahují aminokyselinu tryptofan. Tryptofan je prekurzorem hormonů serotoninu a melaninu, takže je zodpovědný za zdravý spánek.

    A jak na sacharidy? Jednoduché sacharidy s vysokým glykemickým indexem doporučujeme redukovat, ale komplexní sacharidy jsou na večeři vhodné. Najdeme je v celozrnných obilovinách, rýži, amarantu či quinoi.

    Zdravá večeře by měla obsahovat i mírné množství zdravých tuků s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin. Doporučujeme sáhnout po rybách, mořských plodech, ořeších či avokádu. Vysoce tučná a kořeněná jídla doporučujeme raději vynechat.

    Dbejte na zdravou stravu a tělo vám za to poděkuje energií, silou a skvělou kondici! Svěřte vaše stravování FitKitchen a budete mít o všechno postaráno.

    Pestrý a vyvážený jídelníček s FitKitchen!

    Dárek, co nevyjde z módy

    Díky dárkovému poukazu od FitKitchen věnujete svým blízkým to nejdůležitější.

    Zdraví a čas.

    Potřebujete poradit?
    Napište nám na sebe kontakt.
    Spojíme se s vámi a rádi vám pomůžeme vybrat vhodný tarif.