
Andrea Kašová
Mentorka "self-confidence" pro jednotlivceDobrý den, můžete nám říci něco o sobě?
Jmenuji se Andrea Kašova a aktuálně se zabývám mentorováním lidí – pracuji s lidmi, kteří mají problém se sebeláskou či sebehodnotou. Řeším zejména vztahové problémy či problémy s koncentrací a meditací u sportovců. Druhá věc je, že pracuji s probiotiky na míru, vychází to ze zájmu o zdravý životní styl, protože osa „střevo-mozek“ je pro mě zásadní. Když ke mně přichází klient, tak pracuji s celistvostí, s komplexností, a jde mi o to, jak se psychicky cítí. Vím moc dobře, že životní styl a zejména stravování, má na to velký vliv.
Jaký je váš vztah k péči o vaše zdraví?
Celý život se věnuji zdravému životnému stylu, dělám fitness, jógu, hodně sportuju, takže si myslím, že jdu tím správným směrem (smích).
A jak se vyvíjel váš vztah k jídlu?
Bylo to různorodé z toho důvodu, že v rodině jsme vždycky jedli všechno, ale dost jsem se potýkala s různými diskuzemi o tom, že nejsem dost dobrá, dost hubená, dost něco. Vytvořily se mi z toho komplexy a začala jsem intenzivně cvičit. K tomu se přidaly různé diety, jako například sacharidové vlny, a ve výsledku jsem si naprosto zpomalila metabolismus. Docházelo u mě k obrovským výkyvům váhy: 6-7 kg nahoru a zase dolu.
Kdy jste zkusila krabičkovou stravu poprvé?
Před 6 lety jsem poprvé začala s krabičkami. Zapojila jsem se do 30denní výzvy, kde se kombinovaly krabičky a tvrdé tréninky. Progres byl kolosální, takže to byl úspěch a moje ego se posílilo. Akorát v momentě, kdy jsem vysadila krabičky a přestala tolik trénovat, tak jsem měla obrovský nárůst.
Nějakou dobu jsem udržovala krabičky, testovala jsem různé styly stravování, různé programy. Během covidu jsem začala s jógou, různě jsem měnila svůj stravovací režim: začala jsem směřovat ke flexitariánství a veganství, odbourávala jsem maso, zkoušela jsem přestat s lepkem. Po dlouhém pozorování sebe sama jsem zjistila, že jím nedostatečně, a že to není plnohodnotné jídlo. Vždy to vyústilo v pravidelné návaly hladu či chutí.
A jaký teď máte tarif s FitKitchen? Vystačí vám to?
Mám tarif 1500 kcal denně, což by mi asi nestačilo, ale vždy tam přidám nějakou svačinu podle sebe. Myslím, že jsem se konečně našla v tom, co mi chutná, co mi vyhovuje.
Proč zrovna FitKitchen?
Dostala jsem doporučení od kamaráda, který pracuje ve fitku. Už jsem měla zkušenosti se 4 poskytovateli krabiček, ale FitKitchen byli pro mě novinkou. Rozhodla jsem se, že to vyzkouším a vzala jsem si týdenní zkušební balíček. Byla jsem nadšená ze skladby jídel, jak je to rozmanité a jak ty krabičky vizuálně vypadají.
Pociťujete nějaké změny za tu dobu, co se stravujete s FitKitchen?
Rozhodně pociťuji fyzické změny, myslím že je to kombinací stravování a pravidelného tréninku. Vím, že za 70 % výsledků může strava. Další změnou bylo, že mi večer odpadl takzvaný vlčí hlad. Díky pravidelné stravě se najím v 7 večer a poté mě ani nenapadne loudit chipsy či zkoumat, co je v lednici. Cítím velký progres.
Jaký přínos vidíte v krabičkování s FitKitchen?
Je to určitě finanční výhra a to, že mi to někdo uvaří a doveze domu. Odpadají mi veškeré nákupy, vaření, ztráty času. Čas je pro mě nejdůležitější komoditou – raději se budu věnovat něčemu jinému. To mi na tom vyhovuje.
Co vám chutná nejvíce?
Nevím, jestli dokážu definovat nějaký konkrétní pokrm… Moc mi chutnají těstoviny, což je pro mě paradox – já na těstoviny moc nejsem a roky jsem je nejedla. Mám moc ráda sladké snídaně a chutnají mi odpolední saláty. Jsou to velmi zajímavé kombinace – je tam losos, kuřecí, cizrna, kozí sýry a skvělé zálivky!