
Honza Komínek
HerecJsem Honza Komínek. Celý život točím jako herec od roku 1998. Tak nějak proplouvám životem. Jsem spokojený s tím, co dělám, a to je hlavní. Snažím se s klidem kolem sebe přijít na to, proč tady jsem… Protože si myslím, že tady nejsem kvůli tomu, abych se stál hercem, ale že tady ještě něco vyššího, snažím se tomu přijít na kloub. Stál jsem se hercem náhodou přes casting, zatím studuji ten život, přemýšlím, kam dál a zatím nechci specifikovat, jakým směrem bych se chtěl vydat.
A co se týče trošku přízemnějších věci, tak bych se ráda zeptala, jak vypadá tvůj běžný den?
Naprosto všedně, co není úplně běžné, tak to, že nesnídám. Naprosto všedně, co není úplně běžné, tak to, že nesnídám. Celý život jsem pařil, chlastal jsem a zdravé jídlo jsem moc neřešil, teď se naopak snažím trošku dodržovat nějaký režim.
Například dneska jsem se probudil v 8 hodin, protože jsem musel do práce. Měl jsem půlhodiny, tak jsem si udělal „sachariďák“ s rozmixovanými kešu oříšky a šel jsem do práce. Během dne mívám i více prací, po čemž rád zajdu za kamarády anebo zacvičit, protože se snažím žít nějakým lepším životem.
Jak se stravujete během tohoto režimu?
My máme velkou výhodu, že máme na natáčení cateringy, které poměrně často mají rozmanitý výběr. To znamená že pokud točím, tak mám přesný a načasovaný normální jídelníček. Když netočím, tak ten stravovací režim nedodržuji, časový rozpis toho, jak by se člověk měl správně stravovat, mě trochu míjí. Takže jím, když se mi to hodí a kdy mám čas. Vím, že to není úplně v pořádku a snažím se s tím něco dělat.
I ten catering asi nebude úplně zdravý?
Právě že v dnešní době člověk si může říct, co by si představoval během natáčení, co by rád, na co se teď cítí a na co ne; takže ty lidi tam jsou flexibilní. Je to dobrý.
Vaříš si občas sám?
Ano, ale ne tak často; jsou to tři jídla, které vařím furt dokola už 10 let. Jsou to špagety, ryba s něčím, přílohy, saláty. Častěji se stravuji v restauracích, doma se stravuji skutečně málo. Navíc k tomu, když vařím já, tak mi to po sobě nechutná, mi chutná, když to pro mě někdo uvaří.
Považuješ krabičkovou dietu za vhodný způsob stravování?
Je dobře, když si člověk vaří doma podle toho, co má skutečně rád, když se tomu rád věnuje, je to pro ně i způsob relaxace. Já na to čas nemám, nemám čas na to počítat, kolik jídla mám spotřebovat. V krabičkách je to, co potřebuji.
Já ani vařit neumím a je skvělé, když je tady možnost krabiček, protože jím věřím, je to fajn a chutná mi to. Pro člověka, jako jsem já, je to ideální věc.
Pociťuješ nějaké změny?
Samozřejmě je to znát, že je člověku trošku líp, mentálně, psychicky, cítí se v pořádku víc. Myslím si, že skutečné změny člověk pozná až za nějakou dobu, pokud tu fitness stravu bude kombinovat s cvičením.
Co chutná nejvíc?
Krabičky byly moc fajn, moc mi chutnaly těstoviny. Jakékoliv těstoviny.
Chceš něco říct čtenářům na závěr?
Myslím si, že je určitě lepší dávat peníze do krabiček než do chlastu.
Přestaňte se věnovat barové kultuře a začněte se stravovat a fungovat tak, aby vaše tělo časem mohlo fungovat, a ne prostě padlo.