logo
Brousíme nože ...
Omyváne ovoce ...
Nahříváme pánve ...
Zavazujeme zástěry ...
Vypočítáváme calorie ...
Ochutnáváme jídlo ...

Objednávej
dárkové poukazy
FitKitchen!

Vyber si jakýkoliv program na libovolně dlouhou dobu. Překvapujme spolu!

Zanechte nám na sebe kontakt, náš Operator se
s vámi spojí a pomůže vybrat vhodný tarif

Ivan Foltýn

Hypoteční specialista

Dobrý den, řekněte mi něco o sobě – čím se zabýváte, kde pracujete?...

Dobrý den, jmenuji se Ivan Foltýn. V současné době už několikátým rokem zprostředkovávám hypotéky v okolí Prahy. Je to takový životní styl – jsem často na cestách, často v kontaktu s lidmi.

Jak vypadá váš den?

Máme kancelář v City Toweru, velkou část dne trávím tam, připravuji plány a projekty pro svoje klienty. Po tom musím hodně vyjíždět – podpisy, žádosti, podpisy úvěrových dokumentací, na katastry. Zkrátka jsem hodně v kontaktu s lidmi a hodně pro nich zařizuji; často lítám z jednoho konce města na druhý. Tím, jak mám klienty ze Středočeského kraje, z Prahy, z Liberce, občas i z Olomouce (protože jsem rodilý Moravák původem z Olomouce), tak tam dost často jezdím.

Je s tím spojený nějaký konkrétní stravovací režim?

Ano, mám do určité míry konkrétní stravovací režim. Využívám služeb FitKitchen většinou pro to, abych měl jídlo v kanceláři. Zrovna teď je to 10 krabiček na dva dny v týdnu; jím je vždy, když jsem přes den v práci. Večer se snažím vařit si sám, moc rád vařím.

Začal jsem krabičkovat v létě loňského roku. Celotýdenní režim jsem měl zhruba půlroku.

Jak vypadalo vaše stravování před tím?

Vždy to dopadlo tak, že jsem si něco koupil z automatu nebo si zašel do tamější kantýny, kde je to na principu švédského stolu. Jednak si toho nandám strašně moc, a také se to docela prodraží. 

Delší dobu jsem měl nestandardní stravovací režim oproti běžné populaci – dělal jsem přerušovaný půst, byl to cyklus 16/8 – nejedl jsem snídaně a jedl až později. Celkem 16 hodin jsem nejedl. Vždy jsem byl fanoušek toho najíst se jednou pořádně a nejíst furt v kuse.

Když jsem měl 6x týdně 5 krabiček za den, tak mnohdy se mi stalo, že nějakou z nich jsem nestihl sníst. Proto jsem zvolil cestu, kdy mám míň krabiček a můžu je využít, jak se mi to hodí. 

Změnily se vaše stravovací návyky za tu dobu, co krabičkujete s FitKitchen?

Ano, vytvořil se u mě stravovací režim a to tak, že začal jsem jíst pravidelněji. 

A změnilo se i něco jiného ve vašem životě?

Jsem nadšený z variability jídla, protože když si vařím sám, tak se zaměřuji na jídla, co jsou rychlá na přípravu. Další věc je, že když si vařím sám, tak ingredience mi vyjdou na čtyři stovky. A třeba dovážka jídla mi vychází na tři sta až čtyři sta korun za jedno jídlo. Krabička mi vychází na 80 Kč, tak je to značná úspora.

Co bylo hlavní kritérium, že jste se rozhodl krabičkovat s FitKitchen?

Jednak to byla úspora času a také úspora peněz. Vzhledem k tomu, že ve svém oboru srovnávám věci a produkty, tak k výběru stravy jsem přistupoval podobně. Během rozhodování jsem si udělal textový dokument, sepsal jsem si 13-14 společností, co zajišťují krabičkové diety. Chtěl jsem vědět, která mi bude nejlépe sedět. Měli jste první místo.

Co vám chutná nejvíce?

Už jsem si našel svoje oblíbené krabičky. Vždy, když je chilli con carne, nebo quesadillas, tak si moc pochutnám.

Jsou nějaké další výhody pro vás ve stravování se s FitKitchen?

Za prvé, nemusím přemýšlet o tom, co uvařím. Také mě to přivádí k neznámým chutím, ke kterým bych se jinak nedostal. Před FitKitchen jsem vůbec nevěděl, co je rakytník a nedokázal bych si představit, že si z toho udělám smoothie. Nebo když mi dovezli avokádové smoothie se špenátem, tak jsem byl příjemně překvapen! V životě by mě nenapadlo, že to může chutnat tak dobře! Váš šéfkuchař je velmi kreativní v mnoha věcech. Také se mi líbí, jak děláte tradičně nezdravou věc, ale zdravým způsobem.